Sommeren er en vanskelig tid…

For mange med rusbakgrunn byr våren og sommeren på egne utfordringer

Når folk kryper ut av kjellere og hybler og begynner å trekke ut på strender og byen er det vanskeligere å «holde seg på matta».

Russuget kommer lettere, og det er plutselig mer fristende å ta kontakter med gamle bekjente. Når du ser mennesker som fester og ler er det ekstra ensomt å ha brutt kontakten med gamlegjengen for å klare å holde seg nykter.

– Hvorfor skal ikke jeg kunne ta meg en fest når alle andre kan?

De fleste som har lagt rusen på hylla har også lagt mange vennskap på hylla. Atle sier ironisk til oss:

– Ruskuratorer sier at jeg «må bygge meg nettverk». Skal jeg liksom stille meg på Karl Johans gate da, med et skilt hvor det står «Atle, nå rusfri, søker nettverk».

På høsten og vinteren er alle inne og spiller data, ser på serier. De fleste gjemmer seg i mørket og det er greit at en gjør det sjøl også. Når sommeren kommer er latteren på gata mer hørbar. Da er det ikke bare sola som gjør dagene lengre.

Da setter vi spesielt stor pris på at Medarbeidernes kunder gir oss flere hundre meningsfulle arbeidstimer med henting av glass- og metallemballasje, kjøring av hageavfall, grilling av hamburgere, resepsjonstjenester og mye annet. Å leie en medarbeider koster bare 349,- i timen +mva og innebærer at du får flinke folk som står på for å vise at de kan, samtidig som du bidrar til at de får ekstra mye meningsfyllt arbeid.

juliutgaven av =Oslo kan dere lese om hvordan Atle måtte ta et valg mellom å amputere beinet eller skjerpe seg og bli rusfri. Han har jobba fast for oss i over et år nå. Vi oppfordrer alle til å kjøpe =Oslo. Du finner selgere i hele sentrum.

Relatert

HOLD EIENDOMMENE DINE RENE OG PENE

I en verden hvor førsteinntrykket betyr (nesten) alt, står eiendomsselskaper overfor en kamp for å holde sine eiendommer tiltalende og fri for rot. Utfordringen intensiveres

LES MER